Ben je op zoek naar een passende reisverzekering? Dan kan het zomaar zijn dat je vastloopt tijdens jouw zoektocht. Met een groot aantal verzekeringsopties is er een kans dat je een verkeerde keuze maakt en niet voldoende verzekerd bent tijdens jouw reis. Voordat je een verzekering vindt die bij je past, moet je daarom jouw behoeften bepalen. Je kan jezelf hier meerdere vragen voor stellen, zoals over de reis, welke activiteiten je gaat ondernemen of dat je waardevolle spullen meeneemt. Ook de samenstelling van het reisgezelschap levert een verschil op met de dekking die je uiteindelijk kiest. Alle antwoorden op de vragen geven jou de gelegenheid om een dekking te vinden die hier het beste op aansluit. 

De dekking van jouw verzekering bepalen

Je bepaalt dan de juiste dekking. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor een reisverzekering die de medische kosten dekt op jouw vakantie. Het kan altijd zijn dat je medische hulp nodig hebt door een ongeval, een insectenbeet of een ander probleem. Ook dekt een verzekering vaak verloren bagage, diefstal, vertragingen en andere onvoorziene omstandigheden. De annulering kan ook meegenomen zijn in de dekking. Deze beschermt je tegen kosten als je je reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, overlijden in de familie of werkgerelateerde problemen. En ga je eigenlijk voor een eenmalige verzekering of wil je toch een doorlopende variant hebben? Het is afhankelijk van jouw vakanties en hoe vaak je op pad gaat welke variant het beste bij je past. 

Uitsluitingen en de eventuele aanvullende opties

Vergeet niet om te letten op de eventuele uitsluitingen die bij de verzekeringen komen kijken. Bij de doorlopende reisverzekering van Univé kan je bijvoorbeeld kijken naar de polisvoorwaarden. Zorg dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is. Sommige dekkingen hebben bijvoorbeeld geen vergoedingen voor gevaarlijke sporten of bepaalde medische aandoeningen. Als je dus van plan bent om veel activiteiten uit te voeren, moet je er zeker van zijn dat de verzekering ook daadwerkelijk een vergoeding uitkeert. In andere gevallen kan een aanvullende dekking jou verder helpen. Het kan wel de maandelijkse premie omhoog brengen als je voor aanvullende opties kijkt. Weet dus wat je betaalt voor jouw volgende verzekering. Je kan met de opties spelen om te zien wat het beste binnen jouw budget past. 

Andere verzekeringen ook goed bekijken

Je hebt ongetwijfeld al bepaalde verzekeringen in jouw bezit. Zoals bijvoorbeeld een zorgverzekering en de verzekeringen die komen met jouw creditcard. Deze dekken vaak al veel onderweg, waardoor het lang niet altijd nodig is om de reisverzekering verder uit te breiden. Let hierbij op de voorwaarden en de dekking die geboden is, zodat je weet wat je te wachten staat. Op basis hiervan kan je ook weer verder kijken naar de verzekeringen voor jouw volgende reis. Door dan ook rekening te houden met jouw gezondheid, heb je een passende reisverzekering en kan je voorkomen dat je te veel gaat betalen. Jouw verzekering levert jou dan gemoedsrust op voor de reis.